Kā uzglabāt garšvielas? - Mexen
Kā uzglabāt garšvielas?

Garšvielas un zāļaugi ir sastāvdaļas, kuras nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Tās uzglabājot oriģinālajās somās, tās var izbirzt un traucēt funkcionālu telpas organizāciju. Ja vērtē kārtību un ergonomiku, izmantojiet mūsu padomus un ieguldiet pārbaudītās sistēmās, kas domātas beramu pārtikas produktu uzglabāšanai.

Garšvielu uzglabāšana — par ko atcerēties?

Pareiza garšvielu uzglabāšana ir svarīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, zāļaugi, kas ir noslēgti hermētiskā trauciņā, nezaudē savas veselības īpašības, garšu un aromātu. Atbilstoša aizsardzība arī novērsīs mikroorganismu attīstību un smaku uzsūkšanos no apkārtnes. Ja jums ir ļoti maz vietas un nevarat iegādāties organizatorus vai traukus, ieguldiet funkcionālos saspraužos, kas ļaus viegli aizvērt salauztās somas daļas. Lai gan aizsargājošās saspraudes nav īpaši iespaidīgas, tās ir tik mazas, ka veiksmīgi kalpos gan virtuvē, gan darba vietas virtuvītē.

Trauki garšvielu uzglabāšanai

Drošākais veids, kā uzglabāt garšvielas, ir ievietot tās stikla vai keramikas iepakojumos. Šis risinājums ir ne tikai funkcionāls, bet arī ļoti estētisks. Ja jums rūp drošība, apsveriet iespēju iegādāties plastmasas traukus ar vītņotu vāciņu, kurus varat novietot uz darba virsmas, atvilktnēs vai virtuves skapjos. Tiem, kas vērtē vairāk dizaina aksesuārus, noteikti patiks stikla burciņas ar etiķetēm, kas informē par saturu. Gan stikla, gan plastmasas trauki var būt aprīkoti ar ērtiem vītņotiem vāciņiem, kas ļauj saglabāt produktu svaigumu. Tas ir īpaši svarīgi tādām garšvielām kā timiāns, kanēlis vai ķimene, kuras slavē ar bagātu un izteiktu aromātu. Vēl jāuzsver, ka stikla traukus garšvielām ir viegli uzturēt tīrus un tie daudzus gadus saglabā savu sākotnējo formu.

garšvielas virtuvē

Kur un kā uzglabāt garšvielas?

Mīļākās garšvielas, kuras izmantojat ikdienā gatavojot, var uzglabāt uz virtuves darba virsmas. Keramikas trauki, kas saskaņoti ar interjera krāsu un stilu, ir ļoti pievilcīga virtuves dekorācija un piešķir interjeram dekoratīvāku raksturu. Ja izvēlaties keramikas traukus, atcerieties tos turēt prom no plīts un izlietnes. Pareiza garšvielu uzglabāšana ir pamatā, tāpēc tās jāuzglabā prom no mitruma un siltuma avotiem. Mazs burciņu daudzums, kas iegādāts lielā daudzumā, var novest pie plauktu montāžas. Labākā vieta ir zona starp augšējo iekārtas daļu un darba virsmu.

Garšvielu uzglabāšana — hermētisks aizvērums nav viss!

Uzsvars! Garšvielu iegāde uzkrājumiem ir ierasta prakse cilvēkiem, kuri izvēlas lielākus traukus. Tomēr neaizmirstiet, ka zāļaugiem, tāpat kā visiem pārtikas produktiem, ir noteikts derīguma termiņš. Pat ja zināt, kā pareizi saglabāt garšvielas, jums jābūt gatavam, ka bieži atverot traukus, saturs tiks izskalots.

Nosēšanās...